KasteelWezemaal Vanermen 1650 80

Tijdens de archeologiedagen van 2022 (20-21-22 mei) verwachten we jullie in Wezemaal (Rotselaar). Daar kan je smartphone-gewijs en al wandelend de grootse geschiedenis van Wezemaal ontdekken. Speciaal voor de gelegenheid lieten de gemeente Rotselaar in samenwerking met IOED WinAr en de provincie Vlaams Brabant een leuke app ontwikkelen die spelenderwijs de geschiedenis van het mooie hagelandse dorpje uit de doeken doet. De app is geschikt voor grote mensen vanaf 10 jaar

Je wandelt via de geschiedenis van de wijngaardberg naar het dorp. Daar zijn de drie belangrijkste landmarks de blikvangers: de kerk, de omgrachte pastorie en het verdwenen kasteel van Wezemaal. Een bekende gids vertelt het boeiende verhaal aan de hand van historische weetjes en grappige anekdotes. En ondertussen los je de vijf raadsels op en…. wie weet krijg je een mooie beloning.

Tegelijk bouwden we ook een website (www.wezemaal3.be). Deze site bundelt alle geschiedenis van de drie historische plekken in Wezemaal. Her en der in het dorp kun je de QR-code scannen die je meeneemt naar lang vervlogen tijden.

 

Praktisch vanaf 20/5:

Nodig: een smartphone die QR-codes herkent

Surfen: naar https://gemeentegame.be/wezemaal en daar de instructies volgen (vanaf 20/5 in werking)

Parkeren: op het Wezemaalplein (GPS: Wezemaalplein. z/n 3111 Wezemaal (Rotselaar))

De wandeling start bij knooppunt 6. Je digitale gids toont je de weg. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en je kan het combineren met een picknick.