20220614140455 00001

In de zes gemeenten van IOED WinAr is er heel wat te beleven tijdens de Open Monumentendag van nu zondag 11 september.

In Bekkevoort wandel je met de gloednieuwe erfgoedbrochure door deelgemeente Assent aan de hand van oude postkaarten. Er zijn begeleidde wandelingen met een lokale gids.

In Haacht staat deelgemeente Wespelaar in de kijker. Het Domein de Spoelbergh bezoek je met gidsen van de oudheidkundige kring Hagok. De nieuwe brochure leid je langs de mooiste plekken aan de hand van oude foto’s.

De hoeve Thunenhof wordt in Holsbeek geopend voor publiek. Beleef de geschiedenis van deze oude hoeve vlakbij het kasteel van Horst.

Natuurpunt leid je in Keerbergen rond in de Broekelei. De gids toont je de verborgen plekken van dit natuurgebied en vertelt je over de recent ontdekte elementen van de KW-Linie.

Rotselaar-centrum geeft haar geheimen prijs met de opening van de Donjon Terheiden, de openstelling van de Sint-Pieterskerk met lezingen over het verdwenen kasteel van Rotselaar. Ook de molen en voormalige brouwerij MeNa worden opengesteld.

In Tremelo volg je de gids van Natuurpunt in het zegbroek. Professor archeologie Van Peer geeft extra uitleg over de oudste menselijke aanwezigheid in deze streek.

Alle details vind u terug via https://www.openmonumentendag.be/evenementen